Ένα Έπιπλο για Όλες τις Ηλικίες

  • unmonde ideal
  • B2B
Ένα Έπιπλο για Όλες τις Ηλικίες

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος του σπιτιού που λόγω της γρήγορης ανάπτυξης του παιδιού, μεταβάλλεται διαρκώς για να μπορέσει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του ενώ συχνή είναι η ανακαίνιση παιδικού δωματίου. Και καλά με τα μικρά πράγματα όπως καρεκλάκια, ρούχα, διακοσμητικά, παιχνίδια, κ.α. το οποία μεταφέρονται ή αποθηκεύονται εύκολα.

Τι γίνεται όμως με τα μεγάλα έπιπλα των οποίων η μεταφορά και αποθήκευση είναι πραγματικός πονοκέφαλος. Μια λύση έρχεται να δώσει η ειδική κατασκευή για σύστημα γραφείου του σχεδιαστή Roberto Gil της εταιρείας Casa Kids, ο οποίος δημιούργησε ένα έπιπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού έως τα εφηβικά ή και αργότερα. Πρόκειται για ένα έπιπλο γραφείου με παιχνιδιάρικο αλλά και συνάμα μοντέρνο σχεδιασμό γι’ αυτό μπορεί να ταιριάξει σε όλες τις ηλικιακές φάσεις του παιδιού. Το στοιχείο δε που το κάνει να ταιριάζει περισσότερο σε όλες τις ηλικιακές φάσεις είναι το χρωματικό τελείωμα του. Μπορεί να είναι χρωματιστό όταν το παιδί είναι μικρο, ενώ εύκολα μπορεί να πάρει ένα πιο μοντέρνο τελείωμα όταν το παιδί μεγαλώσει και περάσει στην εφηβεία.

Πολύ καλό και βολικό έπιπλο αλλά η τιμή του είναι κάπως απαγορευτική καθώς κοστίζει 5,000 $. Εξωφρενικά ακριβό θα έλεγα για την μέση Ελληνική οικογένεια αλλά υπάρχει λύση.

Γνωρίζοντας της διαστάσεις του οι οποίες είναι 84″ x 22″  x 82.5″ ο μέσος ξυλουργός ή ξυλέμπορος μπορεί κατά προσέγγιση να υπολογίσουμε το μέγεθος των επιμέρους στοιχείων. Οπότε βρίσκεται έναν τεχνίτη ξυλουργό, δίνεται τα μέτρα και μια φωτογραφία και αυτός σας φτιάχνει κάτι αντίστοιχο. Θα τολμήσω να κάνω έναν πρόχειρο υπολογισμό κόστους.

Γι’ αυτό το έπιπλο πιστεύω ότι 3 φύλλα μελαμίνης είναι αρκετά με κόστος 360 ευρώ. 90 ευρώ να να σας κόψουν την μελαμίνη σε κομμάτια. Θα προσθέσω και 100 ευρώ για βίδες και μηχανισμούς συρταριών. Τέλος ο μάστορας που θα το κατασκευάσεις για την εργασία του πιστεύω ότι με 250 ευρώ θα είναι καλοπληρωμένος. Σύνολο 800.

Περισσότερα στο : http://www.anakainisihome.gr/anakainisi-spitiou/4546/

To be informed of the latest articles, subscribe:
Thème Magazine -  Hosted by Overblog